Blog 2016

1




Hvor meget skal man spise?

En spiseskefuld 2- 3 gange om dagen. Helst en om morgen og en om aftenen som minimum.

2-6 gange om dagen, hvis det er emner som cancer.

Det er samme dosis og her hvad der skete: ”Det er utroligt, hvor hurtigt en kræftknude, f.eks. kræft i endetarmen, kan elimineres! Selv med en ældre patient på over 80 år, som var skrevet op til operation, fordi hans endetarmskræft truede med at blokere for afføringen, var det i stand til at eliminere knuden helt og genvinde patientens helbred indenfor et par dage.”
De sidste 15 års studier viser at alle har brug for noget mættet fedt. Ca 1/3 af befolkningen trives bedst på et moderat indtag, ca 1/3 trives bedst på et højt indtag og resten et sted midt imellem. Det afhænger af ernæringstypen. (om du fungere bedst på højt indhold af protein eller høj indhold af fedt)

Mættet fedt er en koncentreret energikilde som forsyner dig med nødvendige byggesten til cellemembranerne og som forsyner dig med en mængde hormoner og hormonlignende stoffer. Når det er mættet fedt i dit måltid, kan det gå længere tid før du bliver sulten. I tillæg er fedtet nødvendig for at du kan udnytte de fedtløselige vitaminer A, D, E og K og omdanne karotin til vitamin A. Fedtet øger også optaget af alle mineraler.

Husk at mættet fedt er den foretrukne energikilde for dit hjertet og er med til at sænke dit kolesterolniveau.

Dette kan du gøre: — Brug ægte øko mejerismør i stedet for margarine. Hvis du gerne vil have mælk er øko sødmælk det bedste.
— Brug kokosolie eller øko mejerismør ved madlavningen. De er varmestabile og beholder sine sunde egenskaber. — Brug olivenolie til alle former for dressing. — Spis avokado og andre fede frugter samt fede nøddetyper. — Om du vil supplere med omega-3 olie er det perfekt.
— Reducer så meget som mulig med at spise færdiglavet produkter. De indeholder næsten alle transfedt som er den virkelige synder i vores moderne kost.

Personligt så starter jeg dagen med at blende mandeldrik med glutenfri proteinpulver + en spiseskefuld kokos olie. Dette gør jeg også til aften.

Udover vitaminer og mineraler tager jeg en til 2 spiseskefulde fiskeolie.
Middag spiser jeg salater med avokado. Min mæthedsfornemmelse er i top og jeg har siden, at jeg har integreret dette som min livsstil sjældent haft trang til noget med kemisk søde/smags stoffer.

At indtage de mættede fedttyper gør at det slukker sukkertrangen.

Insulin produceres i bugspytkirtlens betaceller. Hvis vi spiser kulhydrater vil blodets indhold af glukose stige. Når blodsukkeret stiger frigives en eller flere små bobler med insulin som nu påvirker cellerne til at åbne op og bruge glukosen som brændstof.

I de fleste tilfælde er årsagen til hypoglykemi en nedsat funktionsevne i alfacellerne som medfører svigtende produktion af hormonet glukagon. Med utilstrækkelig glukagon får lever og muskler ikke besked om at frigivet oplagret glukose til at balancere et naturlig fald i blodsukkeret og nydannelsen af glukose fra fedtvæv bliver hæmmet. Over tid medfører det et generelt forhøjet niveau af insulin.

Dette kan give insulinresistens og vejen til overvægt og diabetes type 2 er begyndt.
Det lave blodsukker medfører en naturlig trang til noget sødt for at hæve blodsukkeret. Oftest indtages meget mere sukkerstoffer end det er nødvendig for at balancere det lave blodsukker og kroppen reagerer ved at producere endnu mere insulin. Denne overreaktion af betacellerne kan medføre et endnu kraftigere fald i blodsukkeret. Dette kaldes for reaktiv hypoglykemi.

Om hypoglykemien varer over tid kan betacellerne blive ”trætte” med en mindsket produktion af insulin til følge. Det fører til diabetes. Her ser vi at diabetes med høj blodsukker kan veksle med lavt blodsukker og trang til noget sødt.

Lukket for kommentarer.