Rødme i ansigtet

4_Succeshistorier_8

Generende rødme

Under en behandling taler Anne med Martin om, at hun bliver flammende rød i hovedet på mærkelige tidspunkter. Det kan være, hvis hun møder en gammel kollega på gaden.

– Det undrede mig, og jeg havde det i mange år. Helt tilbage til min skoletid, hvor jeg skulle fremlægge i engelsk. Det var skrækkeligt for mig, og det var mindst lige så skrækkeligt for min klasse. Jeg glemmer aldrig, da en af mine klassekammerater højt proklamerede, at jeg var blevet helt rød i hovedet.
Martin spørger, hvad det gør ved Anne, at hun får det sådan, og Anne betror sig til ham, at hun føler sig ydmyget, usikker og genert. Han beder hende om at trække vejret langt ned i maven og lade følelsen fylde hende. Anne skal fortælle, hvad hun umiddelbart tænker, og hun siger, at hun ikke kan lide at få den opmærksomhed, når hun fremlægger, og at det føles, som om hun bliver forstenet.

Presset til noget, man ikke ønsker
Rødme ses i forbindelse med den aktive fase af en uudholdelig stresskonflikt. Højt blodtryk, dundrende hovedpine, hurtige hjerteslag samt kvalme, eventuelt ledsaget af opkastning, er også symptomer fra hjernestammen om, at man bliver presset til noget, man ikke ønsker. Personen har ofte alt for meget at tackle, virker træt eller mangler energi og føler ikke, at han eller hun kan bære det længere. Tit har personen en følelse af at være på forkert kurs i livet.

I dag er rødmen forsvundet

Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.