Anoreksien og bulimien efter 25 år, er væk.

Anoreksien og bulimien efter 25 år, er væk

Magtesløshed, territorial vredes -og væmmelseskonflikt Storhjernebarken, højre dominant kvinde.

Bulimi var en fast følgesvend i hverdagen, men helt skjult for omverden. Jeg har haft bulimi og anoreksi i ca. 25 år, og det er lykkedes at skjule sygdommen for alle i min omgangskreds de sidste 20 år.

Følelsen af at være fortvivlet og beskidt og være tvunget til at acceptere røg, har givet mig en manisk handlekraft, når jeg bliver trigget af dårlige lugte.

Årsag i min opvækst. Jeg skulle være tolerant over for at mine relationers røg. At hele familien røg. Tolerant over for deres røg til hverdag. Tolerant over for røg alle steder. I stuen når vi så fjernsyn, i køkkenet når der blev lavet mad, på badeværelset blev der røget hver morgen, i bilen uanset hvor vi skulle hen.

I voksenlivet slog min ”territoriale” vrede ud i en slags manisk rengøring og udluftning hver dag – provokeret af lugt fra naboer af tobaksrøg, stærke madlavningslugte og os fra ikke ordentligt rengjort ovne og køkkengrej, som siver ind i min lejlighed – efterfulgt af magtesløshed og uretfædighedsfølelse: Hvorfor mig?

Martins ro og hans evne til at holde fast i kernetrådene gjorde, at jeg følte mig tryg og kunne åbne op for alle følelserne som nærmest strømmede ud. Jeg fik sluppet skyld, skam, det ulækre og det flove ved bulimien og anoreksien.

– Nu støvsuger jeg kun en gang om ugen, og det passer mig helt fint. I dag føler jeg en indre fred over, at jeg er rask. Og allerede efter få behandlinger kunne jeg tale med min mor uden at blive irriteret og lægge røret på. Det var stort. Behandlingen har gjort, at jeg efter mere end 20 års sygdomstryghed er blevet rask og har fundet trygheden i mig selv.

Jeg har efter behandlingen været i selskab med personer, som tidligere irriterede mig voldsomt. I disse situationerne har jeg ”tjekket min irritation/vrede af”, men den var forsvundet. Faktisk nødt jeg selskabet.

Jeg fik et andet indkøbsmønster og et helt andet forhold til det at spise. Jeg mærkede mig selv og min reelle appetit og nydelsen ved at give min krop noget nyttig og velsmagende næring. Det pudsige var, at jeg må havde sluppet en masse ”andet” også, som kroppen skilte sig af med, for selvom jeg spiste almindeligt og holdt maden i mig, så tabte jeg mig! Jeg sparede en masse penge og fik en masse tid.

Jeg kan mærke, at der stille og roligt breder sig en ro i alle mine celler.

– Jeg begyndte også at slappe af i forhold til maden. Og selvom jeg ikke kastede op mere og spiste normalt, tabte jeg mig faktisk. Det var, som om kroppen havde sluppet en masse affaldsstoffer. Min tarmflora blev også væsentlig bedre. Og de ædeflip, jeg havde, før jeg blev behandlet, forsvandt.

– I dag kan jeg godt gå ind i et supermarked og have glemt, hvad jeg skal have. Det havde jeg fuldstændig styr på tidligere. Og nu kan jeg godt købe både chips og slik, hvis jeg skal have gæster, og have det liggende et stykke tid, inden de kommer.

Vanen med at købe lækker morgenmad på vej til arbejde er også ændret. Jeg tager i dag min egen hjemmelavede morgenmad med og springer kun frokosten over en sjælden gang imellem, hvis jeg har for travlt, ligesom jeg kun spiser et enkelt stykke kage, for jeg har ikke lyst til eller behov for det mere.

Anoreksien og bulimien er væk. – Jeg er ikke bange for at tage et kilo eller mere på eller for at blive tyk. Det bliver jeg jo ikke mindre elsket af. Jeg har fundet roen i mig selv og har fået stor hjælp af behandlingerne. Det er helt sikkert tankegangen bag metasundhed og denne teknik EFT, der har gjort mig rask for mine spiseforstyrrelser.

Generelt kan jeg mærke, at husker jeg at tappe på mig selv hver dag, så bliver jeg mere rolig og får et større psykisk overskud. METAsundhed og EFT har via Martin helt sikkert hjulpet mig til at slippe en masse følelser, som hidtil har forhindret mig i et optimalt liv.

Mange hilsner fra Linda

Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.