Udeblivelse af menstruation?

Udeblivelse af menstruation?

Hej Martin Hejlesen
Hvad kan årsagen være til, at en 16-årig ikke har fået sin menstruation? De blodprøver, der er taget indtil videre, ser fine ud. Hvor skal der sættes ind?
Hilsen Janni

Hej Janni
Der kan være flere årsager. Oftest er der tale om en seksuel konflikt eller en seksuel frustrationskonflikt i forbindelse med ikke at være i stand til at parre sig (blive gravid), eller at man er væk fra sin partner. Det kan også skyldes det modsatte: at man har følelsen af, at man ikke burde parre sig, eller en indre følelse (ubevidst dårlig samvittighed), hvis man har mange seksuelle partnere, mærker uønskede seksuelle tilnærmelser og pres, eller at man ikke får lov til at være alene med kæresten.
En tabskonflikt ved død eller følelsesladet adskillelse fra barn, mand, bedste ven eller kæledyr eller noget, som opleves som ”mit barn” (noget eller nogen, jeg brænder for). Også frygt for adskillelse.
Kærlige hilsner Martin

Hej Martin
Tusind tak for dit svar. Efter at jeg havde fortalt den 16-åriges mor om det, du havde skrevet, gik der bare fire dage, så fik hun menstruation. Helt fantastisk.
Kærlig hilsen. Janni

Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.