Celleforandringer i livmoderhalsen?

Celleforandringer i livmoderhalsen?

Hej Martin
Min læge har opdaget celleforandringer i min livmoderhals. Hvad står det for? Jeg er højredominant, tager ingen hormoner og er normalt sund og rask.
Kærlig hilsen Anne

Hej Anne
Celleforandring skyldes generelt en forandring i livet og har et biologisk formål. Et af de biologiske formål er at øge østrogenproduktionen, for at en kvinde skal se mere attraktiv ud. Det vil hjælpe hende med at tiltrække nogen, som kan erstatte et følelsesmæssigt tab. Et følelsesmæssigt tab kan være hvad som helst for den enkelte. En tabskonflikt ved død eller følelsesladet adskillelse fra barn, mand, bedste ven eller kæledyr eller noget, som opleves som ”mit barn” (noget eller nogen, jeg brænder for). Det kan også handle om frygt for adskillelse.
I den aktive fase sker der cellesvind i livmoderhals og/eller -mund. Det giver oftest ingen symptomer. Ved en intens og/eller langvarig konflikt kan symptomerne være mindre østrogenproduktion, uregelmæssig eller helt udebleven menstruation eller smertefulde menstruationer. Ægløsningen kan stoppe helt. Ofte mistes evnen til vaginal orgasme. Symptomerne kommer oftest i forbindelse med en seksuel konflikt eller en seksuel frustrationskonflikt, når man ikke er i stand til at parre sig (blive gravid) – en dyb instinktiv drift – eller det kan skyldes separation fra partneren. Hvis en kvinde bruger prævention, kan kroppen alligevel reagere med frustration over ikke at blive gravid. Eller det modsatte kan være tilfældet – måske handler det om, at man ikke burde parre sig, og det kan være en indre følelse (ubevidst dårlig samvittighed), hvis man har mange seksuelle partnere. Kan også gælde barn/teenager/ung kvinde, hvor vældig mange oplever uønskede seksuelle tilnærmelser og pres.
I reparationsfasen, efter konfliktløsningen, er der celletilvækst, hvor HPV-virus hjælper med til at danne reparationsvæv for at genopfylde cellesvindet. Der kan komme blødninger fra livmoderhals/-mund og eventuelt smertefulde samlejer. Denne fase bliver normalt diagnosticeret som celleforandring eller kræft i livmoderhalsen eller livmoder. Menstruationen kommer tilbage, og tilstanden bliver normaliseret. Reparationsfasen er normalt forholdsvis kort, hvis konflikten er fuldstændig løst og ikke trigges af nye konflikthændelser,
Sund og rask kan du i princippet blive ved med at være, men du skal indstille dig på en situation, som for dig har været en chokerende oplevelse, der har ført til håbløshed og meningsløshed – en slags ingen-vej-ud-følelse. Du har følt dig isoleret omkring konflikten og føler ikke, at du kan dele den med nogen (altså det har været i en periode, indtil du fandt en løsning).
Når det er livmoderhalsen, der er forandringer i, skyldes det en seksuel frustration – det kan være følelsen af ikke at føle sig værdsat som kvinde eller følelser af seksuel karakter, en seksuel tilnærmelse eller separation fra ens partner. Det kan også være en konflikt med partneren om, hvorvidt man vil have flere børn, og der kan løsningen så være, at partneren pludselig tillader det. Spørg dig selv, om der er noget af dette, som har forandret sig – en eller anden frustration er i hvert fald blevet løst, siden du har forandring i livmoderhalsen.
Det er typisk sådan, at enten accelererer reparationen alene ved, at du har fået mere klarhed, altså forståelsen af sammenhængen og/eller dit kommende følelsesmæssige arbejde. Det kan gøre, at lægen ved næste scanning pludselig ingenting kan se.
Din adfærd skulle efter sigende være en smule manisk for at få dig til løse konflikten – når så konflikten bliver løst, bliver du træt og nærmest tanketom – nyder livet og har gode tanker.
Kærlige hilsner Martin

Fem måneder senere:

Anne:
Dit svar gav mig stof til eftertanke, og jeg besluttede, at jeg måtte i gang med at arbejde med mig selv. Det er gået godt, og lægerne har jo selvfølgelig ikke fundet noget alarmerende. Det har været en stor proces, hvor jeg har lært at skære mere igennem, men også prøvet at blødgøre min adfærd en smule. Der har været en del konflikter i mit forhold, som har skullet bearbejdes. Jeg er begyndt at meditere og har fået et meget lysere sind. Det er dejligt, at fysiske problemer kan hjælpe os videre med vores psykiske arbejde, så vi kan komme tættere på vores sjæl. Tak for din omsorg og for, at du giver folk en mulighed for at forbedre sig og giver dem en større forståelse af livet.

Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.