Celleforandringer i livmoderen?

Celleforandringer i livmoderen?

Hej Martin
Jeg vil gerne spørge dig om, hvad der kan ligge til grund for celleforandring? Jeg har fået lavet en underlivsundersøgelse af livmoderen to gange med et halvt års mellemrum, og begge gange var der celleforandringer. Over for lægen beskrev jeg det, som at jeg har ondt nederst i venstre side, men ikke en stærk smerte. Det har stået på noget tid. Jeg føler ikke, jeg bliver færdig med at lade vandet. Lægens forklaring på smerterne er, at musklen – mørbraden, kaldte hun den – hænger, så den skal trænes op.
Kærlig hilsen. Gitte

Hej Gitte
Celleforandring skyldes en forandring i livet og har et biologisk formål. Et af de biologiske formål er at øge østrogenproduktionen, for at en kvinde skal se mere attraktiv ud. Det vil hjælpe hende med at tiltrække nogen, som kan erstatte et følelsesmæssigt tab. Et følelsesmæssigt tab kan være hvad som helst for den enkelte. En tabskonflikt ved død eller følelsesladet adskillelse fra barn, mand, bedste ven eller kæledyr eller noget, som opleves som ”mit barn” (noget eller nogen, jeg brænder for). Det kan også handle om frygt for adskillelse.
Da cysten hæfter sig på nærtliggende organer, er det for at sikre sig blodforsyning til sin vækst. Efter ni måneder er cysten blevet til en fastere klump med en solid væg (kan være op til 1 cm tyk) og har nu sluppet sin vedhæftning til andre organer. Cysten producerer ekstra østrogen og forbedrer dermed chancen for at få et nyt afkom. Der kan også vokse mange småcyster på og inde i æggestokken, og tilstanden benævnes polycystisk ovariesyndrom (PCOS). Det er en almindelig lidelse, som rammer cirka seks procent af alle kvinder i den befrugtningsdygtige alder. Cysterne producerer også ekstra kønshormoner. De kan forekomme, når konflikten gentages igen og igen.

I dit tilfælde er det formentlig noget i forhold til din indre verden – mor, barn, rede eller noget, som opleves som dit barn – der har udløst det. Det handler højst sandsynligt om en konflikt i forbindelse med frygten for ikke at kunne fastholde en graviditet (et ønske, en ide) eller at ”holde fast” på en mand. Når jeg hører om problemstillinger som dine, ligger der ofte et uopfyldt ønske om et barn eller angst for abort under symptomerne. I overført betydning betyder det tvivl om at kunne gennemføre et ønske, et ”foster”, en ide eller fremtidsdrøm og bære det frem til fødsel. Eller angst for, at der ikke er plads til, at fosteret kan komme naturligt ud. Livmodermuskulaturen følger en biologisk nimånedersrytme. I de første tre måneder af et svangerskab er der øget muskeltonus (muskelspænding) for bedre at kunne holde på det lille foster (følelsesmæssigt kan det få kroppen til at reagere, som om der er et barn). I de sidste måneder er muskeltonus i en mere afslappet tilstand for at give plads til, at fosteret vokser. Det er formentlig her, din krop befinder sig.
Kærlige hilsner Martin

Hej igen Martin
Jeg vil gerne lige slå fast, at jeg har to skønne børn og ikke ønsker flere, så det er udelukket. Men der er en angst for at miste min mand. Jeg står foran en ny port med en jobmulighed, som jeg er nervøs for at åbne, netop af frygt for at det vil mislykkes, eller at jeg vil mislykkes i det, så det giver god mening, det, du skriver. Det er rart at finde årsagen. Jeg har flere alternative behandlere tæt på mig.
Kærlig hilsen Gitte

To måneder senere i en anden tråd:
Gitte: Hvor er det godt, at du fik spurgt Martin. Mine celleforandringer i livmoderen er fuldstændig væk ... jubii.

Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.