Knæsmerterne begynder, mens Emilie er i praktik som sygeplejerske.

Knæsmerterne begynder, mens Emilie er i praktik som sygeplejerske.

Knæet smerter, og derfor ender Emilie hos lægen, der anbefaler hende en knæoperation. Emilie har på ingen måde lyst til operationen, men hun er i tvivl om, hvad hun ellers kan gøre for at slippe af med smerterne og den bule under knæskallen, der efterhånden er på størrelse med et æg.

knæ smerte forsvandt

Emilie har netop modtaget et brev fra sygehuset, hvor der står, at hun skal opereres i sit knæ om seks uger. Hendes mor tager brevet og læser det en gang til, inden hun løfter blikket og kigger på Emilie.

– Måske er der en anden løsning. Måske skulle du tale med ham, som jeg er blevet behandlet af. Han ved noget om metasundhed, emotionel frihedsteknik og meridianerne.

Moren har før begejstret fortalt om meridianerne i kroppen, og Emilie har altid syntes, det lød spændende. Emilie sender blikket i retning af sin telefon, der ligger på bordet. Hun kigger på displayet og tænker: Hvorfor ikke prøve?

Ud over smerterne i knæet begynder Emilie at mærke irritation i sin mave. Nogle gange holder det hende vågen eller gør, at hun sover dårligt. Den knugende smerte er der som regel om aftenen, men efterhånden er den der også, når hun vågner om morgenen. Emilie overvejer, om det kan være noget, hun spiser, som hun ikke kan tåle, men hun har svært ved at finde ud af, hvad det skulle være. Det eneste, hun ved, er, at mavesmerterne har været der, næsten lige så længe hun har været i et parforhold.

– På det tidspunkt sagde min krop, at nu skulle jeg lytte til den, men det gjorde jeg ikke. Jeg lagde fuldstændig tankerne om mig selv til side hele tiden, fortæller Emilie. Emilie er stadig forelsket i ham, men hun ved ikke altid helt, hvor hun har ham.

Mens de taler om forholdet, banker behandleren Emilie på hånden og ansigtet, og han beder hende være opmærksom på sin vejrtrækning. Da Emilie en times tid senere forlader konsultationsværelset, har hun en sikker tro på, at hun ikke behøver operationen.

I den efterfølgende tid får Emilie flere behandlinger, og langsomt forsvinder smerterne i knæet. Behandleren rådgiver eller vejleder ikke i forhold til relationer, medicin eller operation, men fokuserer udelukkende på, hvad problemstillingen kan være i forhold til de symptomer, Emilie oplever.

Emilies smerter i knæet hænger sammen med hendes oplevelse af parforholdet, men det skal ikke forstås på den måde, at det er hendes kærestes skyld eller hendes egen skyld, at hun oplever smerte. Det handler om den måde, hvorpå vi har opfattet tingene i forhold til relationen.

I mange tilfælde må hun gå på kompromis med sig selv, og det udløser i det her tilfælde hendes knæsmerter, som er tegn på for stor fleksibilitet og det at være låst fast i en situation.

Efter sidste møde med Martin Hejlesen, havde mit knæ helbredt sig selv.

Jeg undgik derfor en knæoperation og det er jeg lykkelig for i dag. Jeg har været utrolig glad for at have samtaler med Martin.

Mvh Emilie

Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.