Hemmeligheden ved melatonin.

Hemmeligheden ved melatonin

Hemmeligheden ved melatonin.
Dette kan få dig til revurdere måden du lever og anvender dine mønstre i livet på. MKH Martin

Melatonin regulerer vores cyklusser, humør, reproduktion, vægt, vægtkontrol og kan hjælpe kræftbekæmpelse – en opskrift på behandling af ondartet kræft og andre kræftformer.

Hjælp til hjertesygdomme, hovedpine, diabetes, knogletab og knogleskørhed og diverse personlighedsforstyrrelser
Her vælter den ene aha oplevelse efter den anden! <3
Har du nogensinde tænkt over som ansat eller som patient over belysningen om natten på

• Hospitalet
• Psykiatrien
• Politistationen
• Fængslet
• Fabrikken
• Metroen
• Brandstationen
• Lufthavnen
• Osv.?? måske vil du nu, give det en ekstra tanke

Melatonin er et hormon som din krop producerer om natten, og en af dens primære roller er at hjælpe dig med at sove. Men denne fordel, som sikkert er mest kendt, er kun en af mange.
Vidste du for eksempel? at melatonin kan hjælpe med at beskytte mod hjertesygdomme, diabetes, Alzheimers og migræne hovedpine? Eller at det kan hjælpe med vægtkontrol og styrke dit immunforsvar? Det ser endda ud til at spille en rolle i forebyggelse af kræft.

Men fordi kunstig belysning forstyrrer din melatonin produktion, vil rigtig mange mennesker mangle virkningen af dette “vidunder” hormon.

Melatonin bekæmper Inflammation, forbedre humøret og bidrager til anti-ældring.

Melatonin er et kraftig antioxidant og frie radikaler, der hjælper kroppen med at “køle ned” af overskydende inflammation. Faktisk er melatonin så integreret for dit immunsystem, at en mangel på det forårsager at din thymus (en vigtig del af dit immunsystem) vil skrumpe i dens størrelse.

Fordi melatonin er en stærk antioxidant og er i stand til at krydse blod-hjerne-barrieren, menes det at hjælpe med at beskytte mod Alzheimers sygdom samt hjernens ældring.

Melatonin forløber umiddelbart som en neurotransmitter af serotonin, som er en vigtig aktør i at regulere og give et løft til dit humør. Og ligesom serotonin så spiller melatonin en vigtig rolle i din fysiske og mentale sundhed. Undersøgelser har vist, at utilstrækkelig melatonin produktionen kan sætte dig op imod:

• Nedsat immunfunktion. Accelereret cancercelledeling og tumorvækst (herunder leukæmi)

• ustabilit blodtryk og fald i at fjerne frie radikaler

• Øget plaques i hjernen, som det kendes med Alzheimers sygdom og øget risiko for osteoporose

• Diabetisk mikroangiopati (kapillær skade) Depression
Melatonin imponerende rolle i bekæmpelsen af kræft
Reviewed
(Den mest omfattende kilde til upartiske, pålidelige og testet laboratorie anmeldelser) og offentliggjort forskning har vist, at melatonin giver særlig stærk beskyttelse mod reproduktiv kræftformer. Celler i hele kroppen – selv kræftceller – har melatonin-receptorer.

Så når melatonin gør sine natlige runder (sin produktions toppe i løbet af natten) bremser dette celledeling. Når dette hormon har fat i en brystcancer celle, har det vist sig at modvirke østrogendominans – tendens til at stimulere cellevækst.

(fra perioden 1900-1950 fik man overbevidst befolkningen, at det var mangel på østrogener. Den hoppede folk på – og resultatet blev fra omkring 1950 en enorm stigning af klimakteriske problemer og brystkræft hos kvinder – mænd fik prostataproblemer og fik/får behandling med østrogener mod testosteron)

• Kemo behandling giver østrogendominans. (Alternativt er naturlig progesteron behandling for både mand og kvinde) Google bøger om hormonel balance eller harmoni og spis dig til det.

• P-piller giver østrogendominans. (Alternativt kan worldcare.dk som prævention og til menstruation)

Faktisk har melatonin en beroligende virkning på flere reproduktive hormoner, hvilket kan forklare, hvorfor det synes at beskytte mod kønshormon-drevne cancerformer, såsom ovariecancer, endometrial, bryst, prostata og testikelcancer. GreenMedInfo lister 20 undersøgelser op der påviser præcis hvordan melatonin udøver sine beskyttende virkninger mod bryst cancer.

Jeg husker tydeligt den udsendelse med Sisse Fisker på tur i Costa Riga vist på DR ”Livets opskrift”, om hvordan de levede uden elektricitet. Når mørket faldt på gik familien i seng og stod op ved solopgang…

Men melatonin anti-cancer effekter stopper ikke der. Mens kræftceller forårsager selvdestruktion, øger melatonin også din produktion af immun-optimeringsstoffer såsom interleukin-2 (IL-2) er et vigtigt cytokin i det cellemedierede immunforsvar., der hjælper med at identificere og angribe de muterede celler, der fører til ondartet kræft.

Det største hidtidige område af melatonin forskning har at gøre med brystkræft. Nogle af de mere imponerende studier omfatter følgende:

• Tidsskriftet Epidemiology5 rapporterede om øget risiko for brystkræft blandt kvinder, der arbejder med natarbejde.

• Kvinder, der bor i kvarterer med store mængder natbelysning er mere tilbøjelige til at få brystkræft end dem, der bor i områder, hvor natlig mørke hersker, ifølge en israelsk undersøgelse.

• Fra deltagerne i Nurses ‘Health Study, blev det konstateret, at sygeplejersker, der arbejder om natten havde 36 procent højere bryst cancer end dem som arbejdede om dagen.

• Blinde kvinder, hvis øjne ikke kan detektere lys og har så robust produktion af melatonin, har lavere risiko end gennemsnittet som får brystkræft.

• Når kroppen af epidemiologiske undersøgelser betragtes i deres helhed, er kvinder, der arbejder på nathold en tendens i at have satser på brystkræft på 60 procent over det normale, selv når andre faktorer som forskelle i kosten tegnede ind
Kan melatonin hjælpe dig med vægttab?

En ny undersøgelse af spanske forskere tyder på, at reducering af usund vægtøgning nu kan føjes til melatonin imponerende liste over fordele. De opdagede, at indtagelse af melatonin stimulerer fremkomsten af ‘beige’ fedt, som i lighed med brunt fedt, er et varmegenererende type fedt, der hjælper kroppen til at forbrænde kalorier i stedet for at gemme dem.

Dette, mener forskerne, kan forklare, hvorfor melatonin hjælper med at kontrollere kropsvægt, sammen med sine metaboliske fordele.

“Undersøgelsen … viste, at kronisk administration af melatonin sensitive termogene virkning af udsættelse for kulde, øger termogene virkning af motion og udgør derfor udmærket terapi mod fedme.

Faktum er, at en af de vigtigste forskelle mellem ‘beige fedt’, som vises, når administration af melatonin, og ‘hvide fedt, “er, at” beige fedt’ celle mitokondrier udtrykker niveauer af UCP1 protein, som er ansvarlig for at brænde kalorier og genererer varme. ”

Selvom dette ikke blev drøftet i undersøgelsen, er det også godt dokumenteret, at mangel på søvn er forbundet med fedme, mens hvis du ikke får nok søvn, er der en risiko for at din melatonin produktion ikke forøges.

Forstyrrelsen til dine melatonin niveauer forårsaget af mangel på søvn kan være endnu en grund, hvorfor det fører til vægtøgning, hvilket kan have vidtrækkende konsekvenser for dit helbred.
Hjælp til hjertesygdomme, hovedpine, diabetes og knogleskørhed?

Nyere forskningsområder omgivende af melatonin omfatter dens rolle i hjerte og knogle sundhed. Konkret forskning tyder at det kan have gavnlige virkninger for hjertesygdomme, herunder reducering af sværhedsgraden af forhøjet blodtryk, hvilket begrænser hyppigheden af hjertesvigt og beskytte mod narkotikarelaterede skader på hjertet.

Bemærkelsesværdig forskning har vist ved at tage melatonin før sengetid reducerede man hyppigheden af migræne hovedpine med halvdelen (eller mere) efter tre måneder, samt kan det være egnede til at genoprette ubalancer i knogler ved at forhindre knogletab.

Endelig har nyere forskning vist, at mennesker der udskiller lavere niveauer af melatonin har dobbelt risiko for at udvikle type 2 diabetes sammenlignet med dem med de højeste niveauer, og så antyder det en beskyttende rolle for hormonet med denne sygdom.

Hvis du tænder et lys om natten afbryder du din melatonin produktion – det er altså ikke nok blot at indtage NATURLIGE kosttilskud, du må være opmærksom på dette.

I betragtning af dets utal af uvurderlige fordele ønsker du helt sikkert at gøre alt hvad du kan for at beskytte kroppens naturlige produktion af dette hormon. Hos mennesker som med alle pattedyr er din biologiske ur bosat i kernen af din hjerne (SCN), som er en del af din hypothalamus.

Baseret på signaler om lys og mørke, fortæller SCN din pinealkirtle når det er tid til at udskille melatonin. Lyset kommer ind gennem øjnene og bevæger dine optiske nerver til SCN, der er følsom over cyklusser af lys og mørke.

Når du tænder et lys om natten sender du straks din hjerne misinformation om denne lys-mørke cyklus. Det eneste din hjerne fortolker vil være at lys er dag. At være i den tro dagtimerne er tilstede, gør at dit biologiske ur instruerer din pinealkirtle til straks at indstille sin produktion af melatonin. Uanset om du har lys på i en time eller bare et sekund, effekten er den samme – og din melatonin pumpe tænder ikke igen, når du slukker lyset.

Hvis du ønsker at beskytte din melatonin, når solen går ned må du skifte til en lav-watt pære med gul, orange eller rødt lys. Dr. Russel Reiter foreslår at du bruger en lampe belyst af en 5-watt pære i dette farveområde.

Hvordan man kan forbedre og beskytte sin melatonin produktion
Hvis du spekulerer på hvordan man sikrer sig at du får nok melatonin, kan tilskud være gavnligt, men det er langt mere fordelagtigt og bestemt billigere at få din krop selv til at producere sin egen melatonin.

Små mængder findes også i fødevarer som goji bær, mandler, solsikkefrø, koriander og kirsebær. Men igen, når Hvis du optimerer din egen produktion vil du få den “perfekte” dosis af melatonin. Den måde at gøre dette på er at forbedre din søvn hygiejne, hvilket til gengæld vil hjælpe dig med at optimere din melatonin produktion.

Udskillelsen af melatonin begynder mellem klokken 21:30 og klokken 22:30.

Den når sit højdepunkt mellem 1 og klokken 2. Det laveste niveau er omkring middag.

Over 90 procent af al serotonin fremstillles i fordøjelsessystemet, som er på sit højeste ved middagstid.
Manglende eksponering for naturligt lys, eller hvis man sover i dagtimerne, kan føre til alvorlige mave-tarm-problemer, der påvirker hver eneste celle i kroppen. I sær mange ældre mennesker sover midt på dagen.

Ved at gå i seng inden kl. 22 og helst 21:30 bringer man de vigtigste hormonale cyklusser i balance og omvendt hvis man ikke går tidlig i seng.

Undgå at se tv eller anvende din computer om aftenen, i hvert fald en time eller deromkring før sengetid. Disse enheder udsender blåt lys, hvilket får din hjerne til at tro, det stadig er dagtimer. Normalt begynder din hjerne at udskille melatonin fra 21:00 til 22:00, og disse enheder udsender lys, der kan kvæle denne proces.

Sørg for at få klar sol eksponering regelmæssigt. Din pinealkirtlen producerer melatonin nogenlunde tilnærmelsesvis til kontrasten i lyse soltimer på dagen og komplet mørke til natten. Hvis du er i mørke hele dagen lang, kan det ikke værdsætte forskellen og det vil ikke optimere din melatonin produktion.

Sov i komplet mørke, eller så tæt på det som er muligt. Selv den mindste smule lys i dit soveværelse kan forstyrre din biologiske ur og din pinealkirtlen s melatonin produktion. Selv den mindste glød fra din clockradioen kan forstyrre din søvn, selvom det lyder absurd, så dækker du din clockradio op om natten eller afskaf det helt. Flyt alle elektriske enheder mindst tre meter væk fra din seng, vælg flymote og fravælg det som det første du åbner for om morgenen. Du kan måske dække dine vinduer med gardiner eller bære en øjenmaske, når du sover.

Mange mennesker holder deres hjem for varme. Undersøgelser viser, at den optimale stuetemperatur i søvn er ca. 15 C.
Tag et varmt bad 90 til 120 minutter før sengetid. Dette øger kroppens kernetemperatur, og når du kommer ud af badet vil det falde hvilket signalerer til din krop, at du er klar til at sove.
Undgå at bruge larmende vækkeure. At blive snoozy vågen :o) hver morgen kan være meget stressende. Hvis du jævnligt får nok søvn, behøver du ikke engang en alarm.

Få lidt sol om morgenen, hvis det er muligt. Din døgnrytme system skal have stærkt lys til at nulstille sig selv. Ti til 15 minutter af morgens sollys vil sende et stærkt budskab til din indre ur, at dagen er kommet, hvilket gør det mindre sandsynligt, at du bliver forvirret af svagere lyssignaler i løbet af natten. Mere eksponering af sollys er påkrævet som du bliver ældre.

Vær opmærksom på elektromagnetiske felter i dit soveværelse. Elektromagnetiske felter kan forstyrre din pinealkirtle og dens melatoninproduktion, og kan have andre negative biologiske virkninger.

Jeg ønsker dig et godt helbred og optimal melatonin anvendelse. MKH Martin

En stigende mængde forskning viser at D-vitamin spiller en afgørende rolle i forebyggelse og bevarelsen af et optimalt helbred. Der er omkring 30.000 gener i din krop og D-vitamin påvirker næsten 3.000 af dem, samt D-vitamin-receptorer er placeret i hele din krop.

Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.